Levering, installatie & verwijdering

Ontvangen, uitpakken, testen, imagen, labelen, gebruiksklaar maken, uitleveren en installeren op de werkplek… Waar ook ter wereld. Alles bij elkaar is de uitrol of verhuizen van werkplekken veel werk dat uw IT-afdeling er meestal ‘even’ bij moet doen. Voor ons is het dagelijks werk. Terwijl uw mensen 4-6 uur kwijt zijn aan 1 werkplek, fixen wij dat in 1 uur. Wij weten hoe je dat slim aanpakt. U hoeft geen doos meer te zien.

Voordelen

  • Realtime uitrol-overzicht
  • 60% besparing op uw uitrolkosten
  • Ook internationaal
  • Snel aan de slag
  • Zonder omkijken
  • Uitvoering door specialisten

• desktops • notebooks • thin clients • monitoren • tablets • smartphones • apple • servers • storage • netwerk • printers • POS- kassa-systemen

ictlifecycle services pluspunten

Health check
Health check
On site support
On site support
Milieuvriendelijke afvoer
Milieuvriendelijke afvoer
snel efficient
Snel & efficiënt

WERKPLEKKEN UITROLLEN / VERHUIZEN

De vervanging of verhuizing van werkplekken is doorgaans een logistieke uitdaging. Een piekbelasting voor uw organisatie waar u vaak niet op zit te wachten. ICTlifecycle neemt u deze zorg uit handen. Wij verzorgen de uitrol van nieuwe werplekken, her-inzet, migraties en verhuizingen.

AUTOMATISCH GOED GEREGELD

Via onze zelfontwikkelde Plannings- en Uitroltool (PLUTO) verlopen alle processen gestroomlijnd en geautomatiseerd. Zo geeft PLUTO een melding aan eindgebruikers om nieuwe apparatuur te kiezen uit het door uw IT-afdeling gevalideerde assortiment. Afspraken voor levering, vervanging, reparatie, upgrade of update plannen zij zelf online. Dat geldt ook voor de ca. 40% mutaties per actie.

ONTVANGEN EN UITPAKKEN

Wij nemen de door u bestelde hardware van uw leverancier voor u in ontvangst. We controleren en registreren de apparatuur die vervolgens verzekerd wordt opgeslagen in ons warehouse.

LABELEN

We voorzien al uw apparatuur van een label met unieke barcode (asset tagging). Daarmee kunt u elk apparaat afzonderlijk traceren en identificeren. Bij aflevering wordt elk apparaat gescand, op de werkplek geplaatst en als geleverd geregistreerd.

TESTEN EN IMAGING

Voordat we de apparatuur uitleveren en installeren, doen we het voorbereidende werk bij ons op locatie. Dat bespaart tijd en biedt zekerheid. Denk aan een opstart- en Dead On Arrival (DOA)-test. Maar ook pre-configuratie, zoals de installatie van extra geheugen, een harddisk of een processorkaart. Of we installeren een image op uw PC’s, met daarin het gewenste besturingssysteem, de software, printer- en andere drivers, configuratie van rechten, aangepaste BIOS. Het master image stellen we in nauw overleg met u samen en bewaren we vanzelfsprekend zorgvuldig.

INSTALLEREN

Op uw locatie pakken onze medewerkers de apparatuur uit en zorgen voor een milieuverantwoorde afvoer van het verpakkingsmateriaal. Zij plaatsen, installeren en bevestigen de apparatuur op de juiste werkplek en verzorgen de aansluiting op het netwerk.

MOBILE DEVICE MANAGEMENT (MDM)

Met het toenemend gebruik van mobiele apparatuur op de werkplek wordt het beheer daarvan steeds belangrijker. Zeker bij grote organisaties. Daarbij gaat het om beheer van de software (bijvoorbeeld updates en upgrades van apps), instellingen (configuratie) en gebruikersrechten en beveiligingsbeleid. ICTlifecycle levert een belangrijke bijdrage aan MDM.

OOK VOOR VERHUIZINGEN

Wij koppelen PC’s en servers af, verpakken ze en sluiten ze weer op de nieuwe locatie aan. Tot op kamer- of afdelingsniveau. Voor mobiele devices bieden we tevens de weekend-swap.

PLANNING NU EEN EITJE

Dank zijn onze Plannings- en Uitroltool (PLUTO) bent u verlost van eindeloos rondmailen en -bellen om afspraken met eindgebruikers te plannen en wijzigen. Dat scheelt u enorm veel tijd en geld. En maakt eindgebruikers blij. Op deze manier krijgt uw IT-afdeling geen hardware meer in handen. Geen nieuwe: wij leveren rechtstreeks aan uw eindgebruikers. Maar ook geen gebruikte: wij nemen het oude meteen in en de restwaarde vindt u direct verrekend terug in PLUTO. Terwijl we de data veilig wissen, ter plekke of binnen 24/48 uur, net wat u wilt.

METEN IS WETEN

Doordat PLUTO alle activiteiten vastlegt, heeft u een schat aan management-informatie. Zo ziet u online en real-time exact bijvoorbeeld hoe lang bepaalde werkzaamheden duren, no shows van eindgebruikers bij een afspraak, wat de actuele status is van een uitrol en nog veel meer. Met alle gelegenheid om bij te sturen. En gefundeerde antwoorden bij eventuele klachten van eindgebruikers of managementvragen.

Case: Levering, installatie & verwijdering

WIE:

Internationale afvalverwerker

WAT:

Technische voorbereiding, plaatsing apparatuur op diverse kleine en grote locaties, afvoer overtollige ICT-apparatuur.

RESULTAAT:

uniforme vervangingen, ongeacht taalgebied, dankzij eenduidige procedures die we samen met de IT-afdeling van de klant hebben opgesteld.

  Bekijk hier in welke landen we nu al actief zijn.

Meer inspiratie

Lees meer over het gemak, de kostenbesparing en tijdwinst in andere branches. Of vraag een demo aan van PLUTO.

Wilt u meer weten?

Migreren? Verhuizen? Snel uitleveren aan nieuwe medewerkers? Of heeft u overtollige apparatuur aan te bieden? Ontdek in een vrijblijvend gesprek hoe wij ook uw afdeling ondersteunen bij ICTlifecyclemanagement.