Gecertificeerde dataverwijdering

Uw ICT-apparatuur bevat vertrouwelijke en privacygevoelige gegevens. U moet er niet aan denken dat die op straat komen te liggen. ICTlifecycle biedt u de geruststellende zekerheid dat uw data vertrouwelijk en 100% volledig verwijderd worden van uw oude apparatuur. Met Blancco certified data erasure.

Voordelen

  • Blancco ITAD Gold Partner
  • Data 100% verwijderd
  • Certificaat volledige dataverwijdering
  • Overzichtelijke rapportages
  • Ook on-site

• desktops • notebooks • thin clients • monitoren • tablets • smartphones • apple • servers • storage • netwerk • printers • POS- kassa-systemen

ictlifecycle services pluspunten

veilig
Veilig
Milieuvriendelijke afvoer
Milieuvriendelijke afvoer
Volledig gecertificeerd
Volledig gecertificeerd
Betrouwbaar
Betrouwbaar

100% vertrouwd, 100% verwijderd

Zowel van desktops en notebooks als servers en SAN-omgevingen verwijderen wij uw data vertrouwelijk en volledig. Desgewenst doen wij dat bij u op locatie. Bovendien leveren wij daarvan bewijs, bijvoorbeeld voor auditdoeleinden. Wij werken met de gecertificeerde dataverwijderingssoftware van Blancco. ICTlifecycle is Blancco ITAD Gold Partner. Daarnaast werken we volgens ISO 9001 en ISO 14001.

Voorkom datalekken

De privacywetgeving wordt steeds strenger. Een boete voor onzorgvuldigheid met persoonsgegevens kan oplopen tot wel € 820.000. Organisaties zijn inmiddels verplicht om datalekken te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Er is al sprake van een datalek wanneer een medewerker een usbstick met persoonsgegevens kwijtraakt.

Wist u dat er ook gegevens achterblijven in netwerkonderdelen, zoals switches en patches? En heeft u al aan de harde schijf van uw oude printer gedacht? Wij verwijderen alles. Tot het achtergebleven printerpapier aan toe. Ook dat vernietigen wij vertrouwelijk. Voorkom datalekken, kies voor de gecertificeerde, onherstelbare verwijdering door ICTlifecycle.

datacenTer disposal: net zo veilig, snel en efficiënt

Het verwijderen van assets uit datacenters is specialistenwerk. Onze speciaal getrainde medewerkers demonteren en verwijderen vakkundig servers, patchpanelen, routers, switches… noem maar op. ICTlifecycle heeft hier veel ervaring mee. Dataveiligheid speelt hier een nog grotere rol, vanwege de omvang en vaak hoge privacy gevoeligheid van de data. Desgewenst verwijderen wij de data direct op locatie, dat wil zeggen voordat uw apparatuur uw kantoor verlaat.

VOORKOM DATALEKKEN

Blancco is wereldwijd de best gewaardeerde en gecertificeerde software voor dataverwijdering. De Nederlandse Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) heeft deze software goedgekeurd. Het is zelfs geschikt bevonden voor het vernietigen van staatsgeheimen. Hierdoor weet u zeker dat uw vertrouwelijke bedrijfsgegevens niet meer terug te halen zijn. Of het nu SATA, ATA, SAS, SCSI, FireWire of Fiber Channel disks betreft, ICTlifecycle garandeert u een 100% veilige verwijdering.

blancco IS gecertificeerd door onder meer:

CESG – Communications-Electronics Security Group (CESG), the UK Government’s IT security group

DIPCOG – the Defence INFOSEC Product Co-Operation Group of the UK’s Ministry of Defence (MoD)

NSTL – World’s leading information technology testing and quality assurance organisation 

USA DoD – Deparment of Defense of the United States
Zie voor het volledige overzicht de website van Blancco.

NATO – Included in the NATO Information Assurance Catalogue (NIAPC)

Case: Gecertificeerde dataverwijdering

Wie:

Nationale zorgorganisatie met ca. 4.500 werkplekken

Wat:

Gestructureerde afvoer van overtollige ICT-apparatuur waardoor lokaal nauwelijks ruimte nodig is voor de opslag van de vervangen desktops, notebooks en monitoren. 100% dataverwijdering.

Resultaat:

100% veilige verwijdering van persoonsgegevens, voldoen aan de eisen ZKN-toetsing, overzichtelijke ISO gecertificeerde afvoerprocedure.

 

Meer inspiratie

Lees meer over het gemak, de kostenbesparing en tijdwinst in andere branches. Of vraag een demo aan van PLUTO.

Wilt u meer weten?

Migreren? Verhuizen? Snel uitleveren aan nieuwe medewerkers? Of heeft u overtollige apparatuur aan te bieden? Ontdek in een vrijblijvend gesprek hoe wij ook uw afdeling ondersteunen bij ICTlifecyclemanagement.