Afvoeren overtollige ICT-apparatuur

Het afvoeren van afgeschreven hardware is arbeidsintensief. Uw hoogopgeleide IT-medewerkers houden zich liever met ander werk bezig. ICTlifecycle neemt de logistieke rompslomp en verkoop of donatie graag uit handen. Dat gebeurt gestructureerd, veilige en milieuverantwoord.

Voordelen

  • Eerlijke en inzichtelijke opbrengst
  • 100% transparant; geen mistige afwaardering
  • MVO; doneren via onafhankelijke stichting
  • Veilig, data 100% verwijderd
  • Wereldwijd

• desktops • notebooks • thin clients • monitoren • tablets • smartphones • apple • servers • storage • netwerk • printers • POS- kassa-systemen

ictlifecycle services pluspunten

veilig
Veilig
Duurzaam
Duurzaam
Kostenbesparend
Kostenbesparend
Betrouwbaar
Betrouwbaar

demonteren, transporteren

Het innemen van uw gebruikte ICT-apparatuur doen wij snel en doeltreffend. Waar ook ter wereld. Ook de bevestiging en bekabeling verwijderen wij. Installeren wij voor u ook nieuwe apparatuur? Dan nemen we vanzelfsprekend ook alle verpakkingsmaterialen mee voor recycling. Onze eigen logistieke dienst verzorgt het transport, uiteraard gebeurt dat goed verzekerd.

verkopen of doneren

Dankzij onze goede relaties in de markt voor gebruikte ICT-apparatuur realiseren we de hoogste restwaarde voor uw afgeschreven hardware. Een mooie retouropbrengst waarmee u uw totale IT-kosten verlaagt. Of u doneert de opbrengst (deels) aan een door u te kiezen goed doel. Daarvoor werken wij samen met de Sichting ITdonations.

opbrengst

Bij inventarisatie geven wij gegarandeerde vaste restwaardes af met een maandelijkse waardevermindering. Zo weet u vooraf op welk moment u er verstandig aan doet uw ICT-apparatuur te vervangen. U kunt de opbrengst ook gebruiken voor de financiering van diensten. Een derde mogelijkheid is margedeling (share of profit). Daarbij spreken we een vaste marge af die wij ontvangen op de gerealiseerde verkoopwaarde van uw apparatuur. Voordeel voor u: maximale transparantie en de zekerheid dat wij ons optimaal inzetten voor de hoogste restwaarde.

vertrouwelijke en volledige dataverwijdering

Voordat wij uw apparatuur op de markt aanbieden, zorgen we uiteraard dat al uw data 100% verwijderd zijn. U moet er toch niet aan denken dat er nog persoonsgegevens traceerbaar zijn op uw afgedankte apparatuur. Wij doen dat met de gecertificeerde dataverwijderingssoftware van Blancco. ICTlifecycle is Blancco certified Gold partner. Ook eventuele andere sporen die naar uw organisatie leiden, verwijderen wij volledig. Denk aan uw bedrijfskenmerken op de apparatuur en papier in afgedankte printers. Ook dat vernietigen wij vertrouwelijk.

cmd eindrapportage

Tot slot ontvangt u een volledige rapportage met een overzicht van de assets inclusief serienummers, specificaties en restwaarde. ICTlifecycle controleert en documenteert het volledige end-to-end proces voor afgeschreven IT-apparatuur. Transparantie, betrouwbaarheid en strikte naleving van de afspraken zijn daarmee gewaarborgd. Zo garanderen we een “lekbestendig” end-to-end proces, van asset tagging via inventarisrapportage naar onze beveiligde verwerkingsfaciliteiten.

datacenter disposal: veilig, snel en efficiënt

Het verwijderen van assets uit datacenters is specialistenwerk. Onze speciaal getrainde medewerkers demonteren en verwijderen vakkundig servers, patchpanelen, routers, switches… noem maar op. Wij bieden een breed scala aan ITAD-diensten voor datacenters, waaronder beveiligde on-site datavernietiging, veilig transport en gecertificeerde verwerking en recycling.

milieuverantwoord

Wij verwijderen uw oude ICT-apparatuur altijd op een milieuverantwoorde wijze. Zo werken wij volgens de WEEE-richtlijnen van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en zijn we ISO 14001 en ISO 9001 gecertificeerd. Uw garantie voor een milieubewuste verwerking. U ontvangt hiervan een milieuverklaring.

circulaire economie

Uw ingenomen apparatuur wordt zoveel mogelijk hergebruikt. Onderdelen die nog uitstekend functioneren, doen weer dienst bij reparaties. Wat overblijft, demonteren onze verwerkers. Zij scheiden de materialen om te kunnen recyclen. Zo keert uw oude apparatuur terug in secundaire grondstoffen. Samen met onze verwerkers dragen wij op deze manier bij aan de circulaire economie.

Case: Afvoeren overtollige ict-apparatuur

WIE:

Organisatie met wereldwijd 45 vestigingen van 3 tot 1.400 werkplekken

WAT:

Afvoer ca. 9.000 werkplekken incl. uitregistratie, verwerking hardware en donatie restwaarde.

RESULTAAT:

Volledig inzicht in verwijderde hardware, eenduidige procedure voor alle vestigingen, veilige 100% dataverwijdering en donatie van de restwaarde aan een door de klant gekozen goed doel.

  Bekijk hier in welke landen we nu al actief zijn.

IT Donations


ITdonations is een onafhankelijke stichting voor het duurzaam en verantwoord afvoeren van IT-apparatuur, GSM, PDA en smartphones waarbij de opbrengst naar een zelfgekozen goed doel gaat. Help anderen met uw afgeschreven apparatuur. Een prachtige invulling van uw MVO-beleid die bijdraagt aan het sociale en milieubewuste imago van uw organisatie.

IT Donations

Kennismaken met itdonations?

Wilt u meer weten?

Migreren? Verhuizen? Snel uitleveren aan nieuwe medewerkers? Of heeft u overtollige apparatuur aan te bieden? Ontdek in een vrijblijvend gesprek hoe wij ook uw afdeling ondersteunen bij ICTlifecyclemanagement.